Руските войски отново стреляха по Донецка област. В Краматорск и Константиновка трима

...
Руските войски отново стреляха по Донецка област. В Краматорск и Константиновка трима
Коментари Харесай

Руските ВС атакуваха Краматорск и Константиновка, има жертви СНИМКИ

Руските войски още веднъж стреляха по Донецка област. В Краматорск и Константиновка трима починали и трима ранени. Това съобщи началникът на Донецкото районно военно ръководство Павел Кириленко в канала си в Telegram на 14 юни.

„ Р*шисти удариха на разсъмване – в 5 сутринта – изпратиха ракети по Краматорск и Константиновка “, се споделя в известието.

В Краматорск вследствие на ракетна офанзива починаха двама души, а други двама бяха тежко ранени. Част от ракетите са поразили частния бранш с жилищни здания. Най-малко 5 здания са изцяло разрушени, други две дузини са развалени.

В Константиновка един умрял и един ранен. Две къщи са разрушени, а други 55 са отчасти развалени. В резултат на вражеския ракетен удар са развалени още газопроводът и електропреносните мрежи.



Снимки: Павел Кириленко / Фейсбук

„ Спасителните и комунални служби работят на мястото на съветските закононарушения, помагайки на хората “, се споделя в изказването.

Според Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна през миналата нощ са унищожени 12 обекта на съперника.

Руската армия атакува Донецка област от Ростовска област с помощта на бомбардировачи Ту-22М3. От тях бяха изстреляни ракети Х-22, което докара до нови жертви и опустошения.

Освен това въоръжените сили на РФ използваха в югоизточно направление 10 безпилотни самолета-камикадзе Shahed-136/131. Унищожени девет БЛА.

 

Припомняме, че на 14 юни беше обявено, че съветските нашественици са блъснали с " Калибър " в Одеса. Една от съветските ракети е блъснала склада, причинявайки пожар и опустошения на повърхност от 1000 квадратни метра. м. Спасителите не престават да разчистват руините.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР